Search Engine: Elastic

Article ID: 132101, created on Jan 22, 2018, last review on Jan 22, 2018

  • Applies to:
  • Operations Automation

Symptoms

Exchange 2013 provisioning is failing with error in /var/log/pa/core.log:

Jan 22 08:22:39.537 : DBG [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filterUnacceptableDomains] ===> ENTRY
Jan 22 08:22:39.537 : INF [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filterUnacceptableDomains] [Service selection] Filtering services from AD domain 'DOMAIN.LOCAL'
Jan 22 08:22:39.537 : INF [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filterUnacceptableDomains] [Service selection] AD domain 'DOMAIN.LOCAL' excluded because it does not have required service with type 'Exchange2013Protocols'
..
Jan 22 08:22:39.537 : INF [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filterUnacceptableDomains] [Service selection] AD domain 'DOMAIN.LOCAL' excluded because it does not have required service with type 'Exchange2013Protocols'
Jan 22 08:22:39.537 : DBG [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filterUnacceptableDomains] <=== EXIT [0.000033]
Jan 22 08:22:39.537 : INF [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filter] [Service selection] Stopped - there is no acceptable domain
Jan 22 08:22:39.537 : DBG [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilter::filter] <=== EXIT [0.232266]
Jan 22 08:22:39.537 : DBG [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 lib ]: [ Exchange::Utils::ServiceFilterForProvide::filter] {module_id="Exchange"; code="53"} Could not find the following Exchange 2013 services for
provisioning: Exchange2013Mailstore (mailboxes), Exchange2013Mailstore (public folders), Exchange2013SMTP, Exchange2013SMTPAuth, Exchange2013OAB, Exchange2013POP3, Exchange2013IMAP4, Exchange2013Protocols, Exc hange2013Autodiscover. Please check the following requirements are met:
1) all necessary services are installed in one AD domain ('');
2) all services have the specified attributes ('_ATTRIBUTE_');
3) there are some mailbox stores on mail-store services which have the specified attributes ('');                       
4) there are "ready to provide" mailbox stores and (or) public folder stores or public folder mailboxes;                        
5) branding is configured.
Jan 22 08:22:39.537 : DBG [openapi:6395 1:2359:7f790b7fe700 Exchange ]: [ Exchange::ExchangeImpl::doProvideResources] <=== EXIT (by exception) [0.254115]

Cause

Exchange branding is not configured in a brand that is assigned to the customer

Resolution

  1. Find relevant brand in account settings:

    PCP > Operations > Customers > _CUSTOMER_ > Brand

  2. Open Exchange branding configuration in the brand:

    PCP > System > Settings > Brands > _BRAND_ > Service Branding > Exchange

  3. Configure or disable branding if it has status Not Configured for relevant services.

5356b422f65bdad1c3e9edca5d74a1ae caea8340e2d186a540518d08602aa065 e12cea1d47a3125d335d68e6d4e15e07

Email subscription for changes to this article
Save as PDF